Design SuiteProfielen en panelen van vliesgevels bewerken

Gereedschappenset

Bewerk muur

Architectuur

Met de submethodes Bewerk profielen en panelen van het Bewerk Muur gereedschap bewerk je de profielen (stijlen en regels) en de panelen van vliesgevels. Je kan stijlen, regels en panelen verwijderen, toevoegen, splitsen, stijlen en regels combineren, een raster (van stijlen, regels en panelen) langs een muur verplaatsen en de instellingen van stijlen, regels en panelen aanpassen.

De rasterpatronen voor vliesgevels (de locatie van profielen en de kenmerken van profielen en panelen inbegrepen) zijn gebaseerd op de rasterdefinitie zoals ingesteld op het tabblad Samenstelling van het dialoogvenster ‘Muur of in het dialoogvenster ‘Raster vliesgevel’. Wijzigingen aan individuele muren hebben geen invloed op de rasterdefinitie. Zie Concept: Workflow om vliesgevelrasters te bewerken voor meer uitleg over de interactie tussen de rasterdefinitie en wijzigingen op maat.

Methode

Omschrijving

Bewerk 3D muur controlepunten

Activeert de methodes om de vliesgevel hoogte te vervormen en om controlepunten toe te voegen of te verwijderen; zie Muren vervormen

Bewerk profielen en panelen

Activeert de methodes (hieronder beschreven) om vliesgevel profielen en panelen te vervormen.

Selecteer stijl of regel

Om een of meerdere stijlen en regels te selecteren.

Selecteer paneel

Om een of meerdere panelen te selecteren.

Voeg stijl of regel toe

Om een nieuwe stijl of regel toe te voegen aan de vliesgevel.

Splits stijl of regel

Om een stijl of regel in meerdere delen te splitsen, zodat je een deel van het profiel kunt verplaatsen, bewerken of verwijderen.

Combineer stijlen of regels

Om twee stijlen of regels die in elkaars verlengde liggen te combineren tot één stijl of regel.

Verplaats raster

Om een hele set van stijlen, regels en panelen te verplaatsen ten opzichte van de vliesgevel.

Instellingen

Om de parameters van de geselecteerde stijl, regel of paneel aan te passen.

Stijlen en regels bewerken

Panelen bewerken

Stijlen en regels toevoegen

Stijlen of regels splitsen

Stijlen of regels combineren

Rasters verplaatsen

Instellingen van stijlen, regels en panelen aanpassen

Instellingen vliesgevels